TRIVENATOR

Home

Tárkonyos fácánragu leves

A fácánt alaposan megmossuk, feldaraboljuk, majd hideg vízben, takaréklángon feltesszük főni. A főzés közben keletkező habot leszedjük. Amikor a leves már nem habzik tovább, sózzuk, borsozzuk, kevés ételízesítővelmegszórjuk, majdbeletesszük a tisztított zöldségeket (ha a zöldségek nagyobbak,felezzük meg őket).

A levest addig főzzük takaréklángon, amíg a zöldségek is megpuhulnak. A zöldségeket és a húst kiszedjük a levesből és zöldségeket karikákra / kockákra szeljük, a húst pedig lefejtjük a csontokról és kisebb darabokra aprítjuk.

A levest finom szűrőn átszűrjük.

A levest újra a tűzre rakjuk. Beletesszük a zöldségeket és a lecsontozott húst, majdmorzsolt tárkonnyal szórjuk meg (ne túl sokat, mert erősen aromás fűszer).

A lisztet a tejföllel (vagy tejszínnel) és a mustárral csomómentesre keverjük. Egy evőkanálnyi húslevest hozzáadunka habaráshoz és jól elkeverjük (hőkiegyenlítés). A folyamatot még egyszer megismételjük.

Ezután a forrásban lévő leveshez vékony sugárbanhozzáöntjük a habarást, közben a levest folyamatosan kevergetjük és összeforraljuk.

Ízesítjük kevés frissen facsart citromlével. Citrom szeletkével a tetején tálaljuk.