TRIVENATOR

Home

Fácánmell rántva

Az alaposan megmosott fácánmelleket éjszakára beletesszük a zúzott fokhagymával elkevert tejbe.(A tej mindenhol fedje a szeleteket. Hűtőben tároljuk!)

A szeleteket kivesszük a tejből,lecsepegtetjük, kissé leszárogatjuk, lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő, forró olajban szép pirosra sütjük.

(Panírozás előtt lehet sózni a szeleteket, de akkor rögtön süssük is ki azokat, ne tegyük félre néhány órára, mert akkor asótól a hús kissé levet enged, így a sütésnél a szeletek "ledobják" a bundát.)


KöretkéntHasselback burgonyátkészítettem hozzá.

Elkészítés:

A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, megszárogatjuk, majd 3-4 mm-enként bevágásokat ejtünka felületén úgy, hogy ne vágjuk át teljesen a burgonyát (de a vágás jó mély legyen).

Mindegyik burgonyát meglocsoljuk egy teáskanál olívaolajjal és megsózzuk. Olívaolajjal kikent tepsibetesszük és előmelegített sütőben pirosra sütjük (kb. 40-50 perc, a burgonya méretének függvényében).

Amikor elkezd egy kis színt kapni, olvasztott vajjal elkevert oregánóval locsoljuk meg mindegyiket, visszatoljuk a tepsit a sütőbe és a kívánt szín eléréséig sütjük a burgonyákat.

Kívül ropogós, belül pedig vajpuha lesz.

Gazdagíthatjuk sajttal, füstölt szalonnával, kolbászkarikákkal, hagymával, stb.